vineri, 24 august 2012

Top 5 cele mai ciudate case din lume.


5.Casa de turta dulce - Orlando, Florida, USA

Casa-de-turta-dulce-1
 
Casa-de-turta-dulce-2

Nu este o poza cu casa de turta dulce a vrajitoarei din povestea Fratilor Grimm, “Hansel si Gretel”. Desi este facuta din materiale normale de constructie, culoarea si aspectul interesant al acestei locuinte te fac sa crezi ca este comestibila si parca te indeamna sa rupi o bucata din ea, ca sa vezi ce gust are.
4. Casa cu susul in jos - PoloniaDaniel Czapiewski a fost un om de afaceri intr-atat de nonconformist incat si-a dorit o casa care sa reflecte fosta perioada comunista si, in acelasi timp, prezentul in care traia. Desi constructia nu a fost usoara, casa a meritat efortul, fiind acum vizitata de o multime de turisti curiosi si intrigati de forma traznita.
3.Casa in forma de pantof (Shoe House) - Africa de sudCasa Shoe House din Africa de Sud este creatia artistului Ron Van Zyl care a construit-o pentru sotia lui Yvonne in 1990. Casa este un fel de muzeu pentru sculpturile in lemn ale artistului. Casa face parte dintr-un complex de cladiri care include o casa de oaspeti, un loc pentru camping, un restaurant, o piscina si un bar.

2.Casele-cuburi - Olanda

Casele-cuburi-1

Casele-cuburi, Olanda-2

Aceste locuinte iti dau impresia ca stabilitatea lor este foarte fragila. Casele-cuburi au fost construite in Rotterdam si Helmond, in Olanda. Ciudatul complex a fost proiectat de Piet Blom, in 1984.

1.Casa din stanca - Portugalia

Casa din stanca se afla in muntii Fafe, din nordul Portugaliei si a fost construita din patru bolovani mari, gasiti la fata locului. Aceasta locuinta dateaza din 1974.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu