duminică, 26 august 2012

Top 5 cele mai populare rase de caini


5.BEAGLE.

Beagle - Top Ten Friendly Dogs

Prietenos, jucăuș și sociabil, acceptă ușor străinii și se împacă bine cu copii.
Are nevoie de multă mișcare și exerciții, este vioi, energic, alert. Poate fi crescut într-un apartament, dar cu condiția unui program bogat și variat de mișcare oferit zilnic. Latră mult, ideal este să fie crescut într-o casă cu o curte largă, împrejmuită. Se lasă dus de instincte și pleacă după miros, trebuie supravegheat îndeaproape. Sunt independenti si incapatanati,dar absolut fermecatori.

4.GOLDEN RETRIEVER.

Golden_Retriever_01

Golden Retriever-ul este un caine de talie medie, admirat de vanatori pentru sarguinta si robustetea sa, pentru abilitatile sale de a vana atat pe uscat cat si in apa dar mai ales pentru calitatile sale atletice.
Golden Retriever-ul este un companion plin de viață și afectuos cu o personalitate calină. Deși, în general, nu este un câine gălăgios, acest animal de casă anunță sosirea vizitatorilor. Foarte ușor de educat și dresat, Golden Retriever-ul este întotdeauna răbdător și gentil cu copiii. Sunt loiali, drăgălași și doritori de a face mereu pe plac stăpânului.
Prietenos cu toată lumea, inclusiv cu alți câini

3.YORKSHIRE TERRIER.Yorkshire Terrier-ul a fost, initial, folosit ca si caine utilitar, devenind mai apoi un animal de companie la moda in Anglia, la sfarsitul Epocii Victoriene.
Yorkshire Terrier-ul pare sa uite ca este un caine foarte mic. Intotdeauna dornic de aventura, Yorkshire Terrier-ului nu-i este frica de nimic. Poate fi agresiv cu caini straini si cu alte animalute mici. In alte cuvinte, Yorkshire Terrier-ul a mostenit personalitatea terrier-ilor. Sunt usor de educat, desi, pot fi uneori neascultatori si incapatanati. Yorkshire Terrier-ii sunt caini de paza excelenti, alertandu-si cu promptitudine familia cand se apropie strainii. Prin comparatie, femelele au tendinta de a fi caini de paza mai buni decat masculii. Masculii au tendinta de a lasa femelele sa faca toata munca. Yorkshire Terrier-ul poate fi gata sa muste, daca este luat prin surprindere, speriat sau sicanat peste masura, dar, este de regula, tandru si iubaret. Atentie, nu trebuie rasfatati peste masura pentru ca devin nervosi si obraznici. Yorkshire Terrier-ul ii place sa latre, dar poate fi usor invatat sa nu faca asta.

2.CIOBANESCUL GERMAN.Desi seamana cu lupul salbatic, Ciobanestii Germani sunt un caini loiali, credinciosi si devotati si cu un antrenament adecvat, pot efectua aproape orice sarcina.Ciobanescul german este foarte inteligent, usor de dresat, puternic si elegant. Desi este stiut ca nu sunt caini peste masura de afectuosi, ciobanestii sunt loiali si credinciosi. Rasa este recunoscuta ca si caine politist, fiind adesea utilizat in misiunile de cautare si salvare. Ciobanescul german este, de asemenea, un caine de companie popular, un membru al familiei, un caine de paza si insotitor pentru persoanele cu diferite handicapuri.Datorita caracterului lor tolerant, Ciobanestii germani sunt caini de companie excelenti pentru copiii, fiind protectori nativi. Cu o educatie adecvata, ciobanescul poate fi un caine de paza si protectie eficient si impunator.
1.LABRADORUL.

Lab Retriever - Top Ten Friendly Dogs

Labrador Retriever-ul este un caine afectuos, simpatic si rabdator, foarte inteligent, loial, inimos si entuziast. Plin de viata si bland, ii place sa se joace, in special in apa. Adora sa inoate.Nu sunt cei mai buni caini de paza intrucat nu sunt extrem de suspiciosi si pot fi pacaliti de un gest prietenos al unui strain. Ravnesc atentie din partea stapanului si au nevoia sa simta ca sunt o parte a familiei. Vor fi multumiti sa traiasca intr-un apartament, daca sunt plimbati suficient. Sunt moderat activi in interiorul caminului si vor fi cei mai fericiti daca beneficiaza de un spatiu pentru joaca (o curte de dimensiuni medii).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu