duminică, 26 august 2012

Top 5 cele mai populare rase de pisici.5.RAGDOLL.

ragdoll
 
O pisicuta foarte frumoasa,cu o fire iubitoare si gingasa,are tendinta de a urma stapanul peste tot prin casa,dar caracteristica ei principala,de unde i se trage si numele ,Ragdool insemnand "papusa de carpa",este ca atunci cand e luata in brate se lasa foarte moale si este foarte maleabila.

 
 
 
 
4.BIRMANEZA.
birmaneza
 
Pisica birmaneză este foarte curioasă, îi place compania oamenilor și manifestă multă afecțiune față de om. Nu este zgomotoasă, deci este recomadată celor care iubesc liniștea și calmul.Pisicile birmaneze au un păr lung, statura medie și o blană ușor de îngrijit. Pisica birmaneză are blana albă sau crem cu niște pete care au o culoare închisa,dar labutele sunt mereu albe.

 
 
 
 
3.MAINE COON.
 
Maine Coon cat
 
Dupa cum arata si numele, pisica Maine Coon isi are originea in statul Maine din SUA. Se spune ca marinarii au adus pe navele lor pisici asemanatoare, care s-au incrucisat cu pisicile locale cu parul scurt.
O legenda spune ca aceste pisici ar fi descendente ale pisicilor aduse de catre vikingi in America. Se mai crede si ca stramosul aceste rase ar fi fost pisica de companie a imparatesei Maria Antoaneta, expediata in SUA pentru a fi salvata de furia revolutionarilor francezi.
In Europa, rasa apare dupa 1978, cand primele exemplare sunt aduse in Germania Occidentala. In Marea Britanie, rasa este prezentata pentru prima data in 1984. In 1985, statul Maine, printr-un act legislative, a consacrat rasa Maine coon ca "pisica nationala americana".
 
2.SIAMEZA.
 
Siamese cat
 
Siameza este o pisica cu o personalitate puternica. Este pisica superlativelor: inteligenta, coplesitoare, temperament deborant, indaratnicie de neintrecut si o capacitate demna de toata admiratia de a-si impune vointa. Siameza este o pisica foarte "guraliva", isi face tot timpul auzita vocea sa ragusita si neplacuta, asa ca nu este un animal de companie potrivit pentru cei care doresc o pisica linistita. Pe de alta parte, daca poti trece cu vederea peste manifestarile ei, vei castiga o prietena fidela. Sunt foarte inteligente si trebuie sa le mentineti tot timpul atentia treaza. Sunt pisici foarte loiale fata de persoanele de care s-au atasat si s-ar putea sa aiba probleme in a tolera un rival la afectiunea acestora.
 
 
 

 
1.PERSANA.
 
Persian cat
 
Persana, cu sarmul si frumusetea ei de neintrecut, este considerata "aristocrata" pisicilor. Calma si calculata, Persana este perfect satisfacuta de viata de apartament. Sociabila, pasnica, niciodata agresiva, dulce si afectuoasa, ea manifesta un atasament deosebit fata de stapan. Se intelege perfect cu copiii si cu cainii. Fata de straini se arata distanta. Miauna discret si destul de rar. Nu este zvapaiata din fire, sufocanta, ci mai degraba precauta in relatiile cu oamenii. Pentru cresterea ei este nevoie de timp, de rabdare si de capacitatea de pastrare a calmului. Nu este framantat de curiozitatea caracteristica altor rase, nu doreste sa destrame si nici sa cerceteze totul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu